Wästikivi K7 Kodinkivi

27,00 

Koko n. 170x30x10mm

Kodinkivi on hyvä kodin yleishiomakivi niin keittiöön kuin puutarhaankin. Puukkojen, veitsien, juustohöylien, kuorimaveitsien ym. teroitukseen. Kätevä n. 170 mm pituus antaa turvallisen ja tukevan otteen kivestä. Normaali arkikäytössä käyttöikä on kymmeniä vuosia, yleensä se kestää jopa  seuraavalle sukupolvelle.

Hienojakoinen kvartsikide  mitä Wästi-kivessä on, on hyvin pureva myös kovaankin metalliin.

Kivi ei tukkeudu ruosteisestakaan terästä, jolloin ruosteiset viikatteenterät sekä muut ulkona säilytettävät terät kuten kirveet, vesurit ja kuorimaraudat teroittuvat hyvin. Käytä enemmän vettä, jos terä on oikein ruosteinen. Myös kairanterän teroitus onnistuu tällä kivellä.  Hiiliteräspuukosta, joka on unohtunut märkänä tuppeen, voit myös hioa ruosteen pois kivellä ja vedellä. N.17 cm pitkällä kodinkivellä on myös helpompi  teroittaa sakset, kuin lyhyemmällä kivellä. Hyvä yleiskivi.

Saatavuus: 17 varastossa

Kotimainen käsintehty luonnon hiomakivi. Kivissä saattaa olla eroja mm. käsin hionnasta johtuen. Perus hiomakivi veitsien, puukkojen, juustohöylien, kuorimaveitsien teroitukseen.

Teroitus hiomakivellä

Näin minä teroitan:

1. Kostuta kivi vedellä

2. Terän molemmat puolet hiotaan pyörivällä liikkeellä teräkulman suuntaisesti. Tylsempi veitsi vaatii voimakkaamman käsittelyn Kiven päälle muodostuva massa edesauttaa viimeistely hiomista, kovemmissa ja tylsemmissä terissä käytetään runsaammin vettä.

3. Hio lopuksi yhdensuuntaisesti molemmilta sivuilta hivenen jyrkemmässä kulmassa, kun terää teroitettaessa. (Ikään kuin vuolisit terästä lastua). Muista käyttää kiveä usein, jolloin terä ei pääse tylsäksi.

Taloussaksia teroitettaessa on muistettava, että hionta tehdään yhdensuuntaisin työnnöin teräkulman suuntaisesti saksen kärjestä haaroihin. Vain leikkaavapinta hiotaan, älä hio saksien tasaista sivua.

Juustohöylän saat teräväksi käyttämällä kiven kapeaa kärkeä. Hiotaan juustohöylän yläpuolelta edestakaisin sivusuunnassa ”hinkuttamalla”

Kivi toimii mm. kynsiviilana, koukun teroituskivenä, erilaisien talttojen, viikatteiden ja sirppien teroituksessa. Käytä kiven erilaisia kulmia hyväksesi.

Tämä ”Viisastenkivi” ennaltaehkäisee tehokkaasti tylsyyttä ja pitää terässä.

Shopping Cart