Tietoa meistä

Tietoa meistä, yrityksestä ja veitsistä

Meistä
KNIVOn tekijät allekirjoittanut ja Leanika Korn. Leanikan vastuulla on nyt uuden myymälämme kehittäminen sekä myyntityön hoitaminen.

Myymälä:

LK-Shpo
Fiskarsintie 366 B
10470 FISKARS

Vastaan veitsien teroituksesta, merkkauksista, kasauksesta ja pakkaamisesta sekä kahvojen valmistuksesta tehtaallamme.

KNIVO Oy

KNIVO Oy on perustettu Fiskarsin ruukin veitsituotannon jatkajaksi syyskuussa 2010. Yritys valmistaa ja markkinoi KNIVO-tuotemerkillä hiiliteräksestä valmistettuja keittiöveitsiä ja -tarvikkeita alan erikoisliikkeille ja liikelahjataloille sekä kuluttajille vähittäiskauppasektorin kautta. Lisäksi yrityksellä on tuotannossa erä- ja kalastuskäyttöön sekä elintarviketeollisuudelle erityiset CHEF- ja PRO-tuoteryhmät. Tuotteet ovat yksilöllisiä kädentaitotuotteita (Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt Avainlippu-alkuperämerkkin). Tuotteet on tarkoitettu ruuanlaitosta kiinnostuneille yksityishenkilöille sekä yritysten asiakas- ja henkilökuntalahjoiksi. Tuotteiden myyntikanavina käytetään omaa, retail- ja nettimyyntiä sekä erillisiä edustusliikkeitä, jotka keskittyvät joko vähittäiskauppaan, liikelahjoihin tai erätuotteisiin.

Tuoteominaisuudet

Arvostetuimmat veitsenvalmistajat tekevät teränsä hiiliteräksestä, koska se on leikkaavuudeltaan ja teroitusominaisuuksiltaan ylivoimaista ja pitää teränsä huomattavasti pitempään kuin ruostumaton teräs. Edeltäjämme aloittaman tuotkehityksen tuloksena syntynyt KNIVO tekee hiiliteräksestä myös helppohoitoista: terää suojaava PTFE-teflonointi säästää öljyämisen vaivan ja pysyy puhtaana kuin itsestään – huuhtelu käytön jälkeen riittää. KNIVOjen terissä käytetään karkaistua Stenco Leuku-hiiliterästä sekä 80 CrV 2 -työkaluterästä. Stenco Leuku-hiiliteräs on vanha luotettava puukko- ja veitsiterämateriaali ja 80 CrV 2 -työkaluteräs on luotetaan myös puusepänteollisuuden sahanterissä ja taltoissa.. Ne ovat hanakasti teroittuva ja takaa erinomaisen leikkaavuuden. Terän kovuus on 58 HRC. Tukevasti käteen istuva kahva on kiinanpuuöljyllä käsiteltyä tammea. Terä lukitaan kahvaan laadukkaista käyttöpuukoista opitulla polymeerivalulla. Muistathan, että konepesu tylsyttää veistä ja turmelee puukahvan nopeasti. Säilytä KNIVOsi huuhdeltuna ja kuivattuna hygieenisessä veitsitelineessä tai vetsikääreessä. Liikelahjaksi tulevat veitset voidaan varustaa asiakkaan logolla tai nimikoinnilla.

Valmistusprosessi

Terä leikataan muotoonsa laserilla hiiliterästeräslevystä ja karkaistaan 900-asteisena öljyyn upottamalla. Oikea kovuus saavutetaan päästöuunin 300°C:ssa. Sen jälkeen terän sivut hiotaan oikeaan kulmaan. Terä pinnoitetaan käyttäen hygieniasertifioidulla PTFE-teflonoinnilla pinnoite on samaa mitä käytetään muissakin keittiön tarvikkeissa. Tämä osa prosessista tehdään alihankkijoilla. Kiinanpuuöljyllä käsitelty kahva lukitaan terään koneellisesti ruiskutettavalla polymeerivalulla, jonka jälkeen terä teroitetaan ja testataan sen terävyys.

Pasi Suominen, toimitusjohtaja

KNIVO Oy
Pohjantie 1 D 36
10420 POHJANKURU
0440-237259
Pasi.Suominen@knivo.fi
www.knivo.fi
Y-tunnus 2357581-9
VAT FI23575819

Tehdas: KNIVO Oy
Peltorivi 9 M
Vanhaveitsitehdas
10470 FISKARS

Tilinumero
IBAN: FI50 5410 0220 1142 38
BIC: OKOYFIHH

Shopping Cart